Zimní dětské boty - kupujte kvalitní

Zimní dětské boty - kupujte kvalitní

Zima je tu a rodiče musejí pořidit obutí pro své děti. Pokud chcete vybrat to nejkvalitnějši dětskou obuv na trhu, navštivte smíchovskou prodejnu Kvalitni botičky. Nabizeji tady pouze certifikovanou a zdravotně nezávadnou dětskou obuv, a to ve velkém výběru.

Nakoupit mohou rodiče v obchodě Kvalitni botičky až do velikosti 35. „Všechny naše dětské boty maji certifikaci, je to obuv dělaná pod dohledem ortopeda a splňuje všechny body zdravého obutí,“ popisuje Dana Tellingerová z obchodu Kvalitni botičky s tim, že vybirat mohou rodiče hned z několika druhů zimních bot. Maji tady třeba zimni dětské boty značky Superfit, ktere jsou extremně lehké a navic goretexové.

Tento druh bot je pro děti vhodný proto, že vlhko je odvaděno ven a k dětske noze se vůbec nedostane. Ideálni je mit na zimu dvoje boty, jedny do terénu a jedny do města. Sněhule se hodi zejména na hory nebo do velmi nizkých teplot, boty celokožené jsou potom vhodné do města, kde teploty zpravidla neklesají hluboko pod nulu. Taková bota je sice teplá, ale zároveň je uzpůsobena vyšším mětským teplotám. „tyto celoroční boty do města stačí, jsou zateplené slabým filcem. Pro malé parádnice máme navic kozačky,“ doplňje Dana Tellingerova.

Na vyběr jsou boty na suchý zip, které se hodi pro děti, jež se samostatně obouvají ve školce, menším dětem lze pořídit boty zavazovací. Dětem se obecně potí noha vice než dospělým, proto je důležité zimni boty vybrat správně. A pozornost by měli rodiče věnovat i kvalitě ponožek a punčocháčů „děti se více pohybují a k pocení jsou nachylnější. Není proto dobré děskou nohu uplně navlékat. Vhodné jsou na zimu ponožky a punčocháče bavlněné, které sají a odvadějí pot a k pokožce jsou šetrnější. Kromě klasických nabízíme právě i tyto bavlněné ponožky, podkolenky i punčochy,“ vysvěluje Dana Tellingerová.

Ta zdůrazňuje, že o zimni boty by se rodiče měli starat. Nejlepší je pravidelně vyndat a očistit anatomickou stélku, pokud se boty dítěti namočí, je třeba je nechat důladně vyschnout. Kožené boty potom Dana Tellingerová doporučuje před prvnim obutim ošetřit impregnací a postřik pravidelně opakovat. Při výběru dětskeho obutí by se rodiče měli řidit právě certifikaci, ktera zaručuje, že kupují kvalitní a zdravotně nezávadný výrobek. Takovou obuv rodič pozná podle znaku žirafy, kterou kvalitním botám uděluje Obuvnická asociace. Odradit od nákupu by rodiče měla také nápadně nízká cena dětských bot. Ta sice může být lákavá, ale rodiče ušetří na úkor kvality.